yi quan

Yi quan yhdistään kehon ja mielen

Yi quan on kiinalaisista niin kutsutuista sisäisen koulukunnan gong fu (kung fu) –tyyleistä ehkä kaikkein sisäisin. Laji on kehitetty viime vuosisadan alkupuolella toisesta taistelulajista, xingyi quanista. Keskeinen tavoite on kehon ja mielen yhdistäminen sekä sisäisen voiman kehittäminen. Tavallisin harjoitus on seisominen tietyissä asennoissa (zhan zhuang), joissa hyödynnetään monia erilaisia mielikuvia. Näin aktivoidaan ihmisen koko potentiaali: fyysinen, mentaalinen ja hermostollinen. Tämä mielen avulla luotu aktiivinen tila yhdistettynä rentoutumiseen käynnistää sisäisen prosessin, joka vahvistaa hermostoa, verenkiertojärjestelmää ja lihaksistoa sekä kehittää mieltä.

Lajiin kuuluu myös liikkuvia- ja pariharjoitteita. Harjoittelua on mahdollista tehdä vain terveydellisistä lähtökohdista, mutta osa harrastajista lähestyy yi quania joko itsenäisenä taistelulajina tai jonkin toisen harjoittelemansa lajin tukena.


Pääohjaaja Petri Norri

Petri Norri harjoitteli ja opetti ensin taiji quania vuodesta 1989 yli 20 vuotta pääasiassa Kristiina Jalamon ja Ilpo Jalamon ohjaamana harrastettuaan ja kilpailtuaan sitä ennen muissa urheilulajeissa. Yi quanin pariin Petri siirtyi vuonna 1998 tunnetun beijingiläisen opettajan Zhang Changwangin ohjauksessa. Mestari Zhang hyväksyi Petrin vuonna 2006 ns. tudi- eli perimyslinjaoppilaakseen. Tämä tarkoittaa, että lajin koko sisältö kaikkine tasoineen opetetaan tällaiselle oppilaalle henkilökohtaisesti opettajan toimesta.
Petri on syntynyt 1961 ja on koulutukseltaan diplomi-insinööri.


Shaolin dojolla Petrin ohjaama yi quan -ryhmä on harjoitellut vuodesta 2001. Toiminnasta ja lajista saa lisätietoa internetistä https://yiquanturku.wordpress.com 

Peruskursseja järjestetään yleensä syksyisin, mutta mukaan pääsee muulloinkin. Vuosittain järjestetään myös mestari Zhangin ohjaamia viikonloppuleirejä.


Petri Norri, 0400 724 823 yiquanturku@gmail.com

ALOITA 

YI QUAN