tai chi

tai chi yhdistää kamppailun terveysliikuntaan

Tai chi harjoittelussa pyritään tietoiseen kehonhallintaan rauhallisen ja hengityksen tahtiin tehtävän liikkeen avulla. Harjoittelu pitää sisällään lyhyitä harjoitteita ja pidempiä liikesarjoja sekä yksin että parin kanssa tehtynä. Kaikissa harjoitteissa keho pyritään pitämään rentona, tasapainoisena ja oikeaoppisesti linjattuna. Liike pyritään pitämään tasaisena, rauhallisena ja katkeamattomana. Pariharjoittelussa voimaan ei vastata voimalla, vaan harjoituskumppani pyritään joustamalla ohjaamaan haluttuun suuntaan.

Harjoittelun myötä kehon tasapaino, liikkuvuus ja koordinaatio kehittyvät. Keskittymiskyky sekä tietoisuus omasta kehosta ja sen tilasta paranevat lähes huomaamatta. Säännöllinen harjoittelu parantaa kykyä havaita ajoissa elämäntilanteista tai kehon kuormituksesta johtuvia stressitiloja. Näin on mahdollista saavuttaa hyvä, tasapainoinen ja vastustuskykyinen terveydentila sekä fyysisesti että henkisesti.


Tiedustelut


Tai chi -harjoittelua koskevat tiedustelut ja ilmoittautumiset: taichi@turuntode.fi


Ohjaajat

  • Outi Rauta
  • Kimmo Rundelin

Shaolinilla harjoiteltavan tai chin taustaa

Shaolinilla opetettava tai chi on peräisin Taiwanilta ja sen kehityskaari ei ole siten seurannut aivan samoja jälkiä kuin Manner-Kiinan taiji. Historialliset yhtymäkohdat ovat toki samoja, mutta harjoitusmenetelmissä ja liikesarjoissa on eroavaisuuksia. Shaolinin opetusohjelmassa oleva tai chi pohjautuu yang-tyyliin, mutta siinä on myös muista kiinalaisista taidoista lähtöisin olevia elementtejä. Tämän tyylin kehittäjä on jo edesmennyt Duan Yu Chang, joka oli alunperin Hubei-maakunnasta, mutta muutti myöhemmin Taiwaniin. Hänen opetuslinjansa voidaan jäljittää Yang-sukuun. Hän omaksui opetusohjelmansa perusmuodoksi Taiwanilla suosituksi tulleen Cheng Man-Chingin yksinkertaistaman liikesarjan. Duanin merkittävin oppilas on Etelä-Afrikan kiinalainen Edward Jardine, joka on tämän tyylin Suomeen tuoneen Ilpo Jalamon opettaja. Ensimmäiset kurssit pidettiin Turussa vuonna 1979.

Tai chi on ollut Shaolinin ohjelmistossa jo vuosikymmeniä ja seuralla on useita valmentajia sekä tasoryhmiä aloittelijoista pidemmälle ehtineisiin. Shaolin kuuluu kansainväliseen International Tai Chi Society -järjestöön. Vuodesta 2018 lähtien Shaolinilla opetettavasta tai chista on vastannut pitkäaikaisten harrastajien perustama Turun Kamppailuseura Tode ry, josta lisätietoa löydät osoitteesta: www.turuntode.fi

Harjoitusajat

 

Harjoitusajat syksyllä 2021: 

 

maanantaina klo 17.30 - 18.30

torstaina klo 19.00 - 20.00.

 

Aloittelijoille suunnattuja leirejä järjestetään syksyisin ja keväisin. Seuraava alkeis- ja kertausleiri on 29.-30.1. 2022. Tarkemmat tiedot täältä.

 

Asuksi harjoituksiin sopii mikä tahansa liikkumisen salliva asu. Saliharjoittelussa ei tarvita kenkiä. Ota yhteyttä, jos haluat tulla mukaan kesken kauden. Ensimmäinen kokeilukerta on ilmainen. 

Harjoitusmaksut

Alkeisleirin jälkeen tulee liittyä Tode ry:n jäseneksi. Harjoitusmaksun voit maksaa haluamissasi osissa:

  • 1 kk 50 €
  • 3 kk 120 €
  • 6 kk 190 €
  • 12 kk 300 €
  • 10x kortti 50 €


Tode ry:n vuotuinen jäsenmaksu 10 €

Maksut maksetaan Tode ry:n tilille FI63 5711 1320 1702 41. Kirjoita maksuun viestiksi nimesi, ”tai chi” sekä maksamasi kauden pituus tai ”alkeisleiri”. Voit maksaa myös Smartumin ja Edenredin seteleillä, verkkomaksulla ja mobiilimaksulla. Maksun kuitti esitetään toimistossa harjoituskortin päivitystä varten. Maksua ei voi maksaa käteisellä. Opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille annetaan 10 % alennus harjoitusmaksuista.


Turun kamppailuseura Tode ry:n jäsenyys

Tai chin harjoittelu alkeiskurssin jälkeen edellyttää Tode ry:n jäsenyyttä. Tode ry:n vuotuinen jäsenmaksu on 10 €. Katso ohjeet jäseneksi liittymiseen Toden www-sivulta

TUTUSTU TAI CHI´N. TAI CHI YHDISTÄÄ KAMPPAILUN JA 

TERVEYSLIIKUNNAN

ALOITA

TAI CHI

Tiedustelut liittyen tai chi -harjoitteluun ohjataan lajiseuran postiin eli Turun Tode ry:n postiin taichi@turuntode.fi