Kobujutsu on perinteinen asetekniikkalaji Okinawalta

Kobujutsulla (kobudolla) tarkoitetaan perinteellisiä okinawalaisia asetekniikoita. Yleisimmät välineet ovat bo (180 cm pitkä keppi) , sai (lyhyt metallinen lyömäase) ja tonfa ( ranteella liikuteltava puuase).

Aseharjoittelun periaatteet , käytettävät asennot ja liikkuminen ovat hyvin samankaltaisia kuin karatessa ja kobudo onkin erittäin suositeltava lisäys edistyneempien karatekoitten harjoitteluun, mutta lajin voi aloittaa ilman aikaisempaa kokemustakin kamppailutaidoista.

Jokaisella aseella on oma käyttötapansa , kata-harjoituksensa ja vastaava pariharjoituksensa (kumite). Kobudossa on myös oma vyöjärjestelmänsä ja lajia voivat harrastaa kaikki yli 15-vuotiaat henkilöt. Lisätietoa www.kobujutsu.fi

Kobujutsun voi aloittaa viikonloppuleirillä, jossa opetetaan aseharjoittelun alkeet. Perehtymiskurssin jälkeen voi siirtyä Shaolinin jäseneksi ja jatkaa harjoittelua kobujutsuryhmän mukana salilla. Salilla ja leireillä on lainattavissa harjoitusaseita , mutta henkilökohtaisten välineiden hankkiminen on myöhemmässä vaiheessa suositeltavaa. Seuraava aloittelijoille suunnattu leiri pidetään Shaolinissa syyskuussa 2018.

Ilmoittaudu kobujutsukurssille: jalamoil@saunalahti.fi

Alkeiskurssin käyneille viikkoharjoitukset ovat keskiviikkoisin klo 20.30-21.30 ja sunnuntaisin klo 16.30-17.30. 

Harjoitusmaksu on 3 kk 120 € / 6 kk 190 € /12kk 300 €.  Maksun voi suorittaa salin toimistoon tai tilille: FI30 4309 1520 1459 60 Kuitti maksusta tuodaan nähtäväksi toimistoon jäsenkortin päivitystä varten. Maksu sisältää kobujutsun ohella myös karaten ja tai chin harjoittelun. 10% alennus opiskelijoille (ei lukiolaiset) ja toiselle saman perheen jäsenelle.

Ilpo Jalamo shihan 7. dan on kobujutsun pääopettaja

Ilpo Jalamo

Kobujutsun video

Budotarvikkeet

Ota meihin yhteyttä


Kerro meistä kavereillesi

  • paidat vaatteet

  • Varimport