Jujutsu on tie tehokkaaseen itsepuolustukseen

Junioritoimintamme on toistaiseksi tauolla

Junioriharjoittelua on karatessa sekä aikidossa. Linkeistä löydät tarkempaa tietoa.

Jujutsu – samuraiden taistelutaito

Jujutsu on yleisnimitys samurai-sotilaiden piirissä kehittyneille perinteisille japanilaisille aseettomille tai pieniä aseita hyödyntäville lähikamppailutaidoille.

Jujutsu yhdistää perinteet ja nykyajan

Shaolinilla harjoiteltava Gansuiryu jujutsu sisältää sekä vanhaa perinteistä jujutsua että moderneja tekniikoita, joita esimerkiksi poliisit ja turvamiehet käyttävät. Harjoitteluun kuuluvat mm. lyönnit, potkut, nivellukot ja heitot sekä erilaisten aseiden käyttö ja niitä vastaan puolustautuminen. Tekniikat eivät perustu voimaan, vaan liikkumiseen, tuntoherkkyyteen, ajoitukseen ja sijoittautumiseen. Kaikki harjoitukset tehdään turvallisesti ja kontrolloidusti harjoitustovereita kunnioittaen. Kukin kilpailee vain itsensä kanssa.

Kunto kasvaa, liikkuvuus paranee

Jujutsuharjoittelu kohottaa kuntoa, parantaa koordinaatiokykyä ja lisää liikkuvuutta. Jujutsu opettaa itsepuolustustaitoja turvallisesti mukavassa ja rennossa porukassa. Jokainen harjoituskerta alkaa tuki- ja liikuntaelimiä vahvistavalla alkulämmittelyllä ja venyttelyllä.

Jujutsu käy kaikille

Jujutsu sopii kaikille iästä ja kunnosta riippumatta. Aikuisten treeneihin voivat osallistua kaikki vähintään 15-vuotiaat. Yläikärajaa ei ole – jujutsua voi erinomaisesti harrastaa vanhemmallakin iällä.

Jujutsun pääopettajana toimii Kaj Westersund.

Katso lisätietoja Reigando Budo ry:n kotisivuilta.

Ota meihin yhteyttä


Kerro meistä kavereillesi

  • paidat vaatteet