escrima

Escrima on monipuolinen aseellinen taistelulaji

Escrima – filippiiniläinen veitsitaistelu


Escrima on perinteinen filippiiniläinen taistelulaji, jossa harjoitellaan monipuolista taistelua viidakkoveitsin, miekoin, kepein ja seipäin, mutta harjoitukset sisältävät myös ilman asetta tehtäviä tekniikoita. Escrimaharjoittelu aloitetaan kepeillä ja niiden avulla kehitetään liikkumista, koordinaatiota, refleksejä ja rytmitajua.


Pekiti-Tirsia Filippiineiltä, B.I.F.F. Englannista

Shaolin Dojolla harjoitellaan kahta eri escrimatyyliä: suoraan Filippiineiltä peräisin olevaa Pekiti-Tirsiaa ja Englannissa nykyiseen muotoonsa kehittynyttä B.I.F.F:ää. Molemmat ovat erityisen tunnettuja veitsitekniikoistaan, mutta poikkeavat toisistaan mm. tekniikoiden määrien muuttumisessa: Pekiti- Tirsiassa harjoittelu aloitetaan suurella tekniikkamäärällä, jota harjoittelun edetessä pienennetään – B.I.F.F:issä lähdetään vähäisestä tekniikkamäärästä, jota edistymisen myötä kasvatetaan. Toisin kuin B.I.F.F:ssä, Pekiti-Tirsiaan sisältyy myös yksin tehtäviä muotoja.Kunto kasvaa, koordinaatiokyky paranee


Escrimaharjoittelu kohottaa kuntoa sekä parantaa koordinaatio- ja reagointikykyä. Vaikka escrimaharjoittelu tehdään enimmäkseen erilaisia aseita käyttäen, opittuja liikkeitä voi soveltaa myös useisiin aseettomiin itsepuolustustilanteisiin. Jokainen harjoituskerta alkaa tuki- ja liikuntaelimiä vahvistavalla alkulämmittelyllä ja venyttelyllä.


Escrimaa kaikille aikuisille


Escrima sopii kaikille aikuisille kunnosta riippumatta. Treeneihin voivat osallistua kaikki 15 vuotta täyttäneet, mutta yläikärajaa ei ole – escrimaa voi erinomaisesti harrastaa vanhemmallakin iällä.


Escriman pääopettajana toimii Kaj Westersund.


Katso lisätietoja Reigando Budo ry:n kotisivuilta.

ESCRIMA ON EKSOOTTISTA TAISTELUA.

TAUSTALLA REALISTISET KAMPPAILUTEKNIIKAT,

ALOITA ESCRIMA

Kaikki escrimaan liittyvät kyselyt ohjataan lajivastaavalle seuralle eli Reigando Budolle osoitteeseen reigando@reigandobudo.fi