Tai chi tarjoaa terveyttä ja tasapainoa

Tai chi harjoittelussa pyritään tietoiseen kehonhallintaan rauhallisen ja hengityksen tahtiin tehtävän liikkeen avulla. Harjoittelu pitää sisällään lyhyitä harjoitteita ja pidempiä liikesarjoja sekä yksin että parin kanssa tehtynä. Kaikissa harjoitteissa keho pyritään pitämään rentona, tasapainoisena ja oikeaoppisesti linjattuna. Liike pyritään pitämään tasaisena, rauhallisena ja katkeamattomana. Pariharjoittelussa voimaan ei vastata voimalla, vaan harjoituskumppani pyritään joustamalla ohjaamaan haluttuun suuntaan.

Harjoittelun myötä kehon tasapaino, liikkuvuus ja koordinaatio kehittyvät. Keskittymiskyky sekä tietoisuus omasta kehosta ja sen tilasta paranevat lähes huomaamatta. Säännöllinen harjoittelu parantaa kykyä havaita ajoissa elämäntilanteista tai kehon kuormituksesta johtuvia stressitiloja. Näin on mahdollista saavuttaa hyvä, tasapainoinen ja vastustuskykyinen terveydentila sekä fyysisesti että henkisesti.

Harjoitusajat

Maanantai: 20:00 – 21:00 (lyhyen liikesarjan kokonaan osaaville)
Tiistai: 17:30 – 18:30 (perusteet)
Torstai: 20:00 – 21:00 (alkeiskurssin käyneille)

Aloittelijoille suunnattuja kursseja järjestetään syksyisin ja keväisin. Syksyn alkeiskurssi pidetään tiistaisin 28.8. – 18.12.2018 kello 17:30 – 18:30 Shaolinin 4. kerroksessa. Asuksi sopii mikä tahansa liikkumisen salliva asu. Ei kenkiä. Parhaiten pääset mukaan heti kurssin alkaessa. Ota yhteyttä, jos haluat tulla mukaan kesken kauden. Ensimmäinen kerta on aina ilmainen. Tämän jälkeen alkeiskurssin hinta on 120 €. Kevään alkeiskurssi alkaa tammikuussa.

Harjoitusmaksut

Alkeiskurssimaksu 120 €.

Alkeiskurssin jälkeen tulee liittyä Tode ry:n jäseneksi. Harjoitusmaksun voit maksaa haluamissasi osissa:

1 kk 50 €
3 kk 120 €
6 kk 190 €
12 kk 300 €

Tode ry:n vuotuinen jäsenmaksu 10 €

Maksut maksetaan Tode ry:n tilille FI63 5711 1320 1702 41. Kirjoita maksuun viestiksi ”tai chi” sekä maksamasi kauden pituus tai ”alkeiskurssi”. Maksun kuitti esitetään toimistossa harjoituskortin päivitystä varten. Maksua ei voi maksaa käteisellä. Maksu sisältää tai chin ohella karaten ja kobujutsun. Opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille annetaan 10% alennus kurssimaksuista. Voit maksaa myös Smartumin ja Edenredin seteleillä, verkkomaksulla ja mobiilimaksulla.

Tiedustelut

Tai chi -harjoittelua koskevat tiedustelut ja ilmoittautumiset: taichi@turuntode.fi

Liittyminen Tode ry:n jäseneksi ja yhdistykseen liittyvät tiedustelut: info@turuntode.fi

Shaolinilla harjoiteltavan tai chin taustaa

Shaolinilla opetettava tai chi on peräisin Taiwanilta ja sen kehityskaari ei ole siten seurannut aivan samoja jälkiä kuin Manner-Kiinan tai ji. Historialliset yhtymäkohdat ovat toki samoja, mutta harjoitusmenetelmissä ja liikesarjoissa on eroavaisuuksia. Shaolinin opetusohjelmassa oleva tai chi pohjautuu yang-tyyliin, mutta siinä on myös muista kiinalaisista taidoista lähtöisin olevia elementtejä. Tämän tyylin kehittäjä on jo edesmennyt Duan Yu Chang, joka oli alunperin Hubei-maakunnasta, mutta muutti myöhemmin Taiwaniin. Hänen opetuslinjansa voidaan jäljittää Yang-sukuun. Hän omaksui opetusohjelmansa perusmuodoksi Taiwanilla suosituksi tulleen Cheng Man-Chingin yksinkertaistaman liikesarjan. Duanin merkittävin oppilas on Etelä-Afrikan kiinalainen Edward Jardine, joka on tämän tyylin Suomeen tuoneen Ilpo Jalamon opettaja. Ensimmäiset kurssit pidettiin Turussa vuonna 1979.

Tai chi on ollut Shaolinin ohjelmistossa jo vuosikymmeniä ja seuralla on useita valmentajia sekä tasoryhmiä aloittelijoista pidemmälle ehtineisiin. Shaolin kuuluu kansainväliseen International Tai Chi järjestöön. Vuodesta 2018 lähtien Shaolinilla opetettavasta tai chista on vastannut pitkäaikaisten harrastajien perustama Turun Kamppailuseura Tode ry, josta lisätietoa löydät osoitteesta: www.turuntode.fi

Budotarvikkeet

Ota meihin yhteyttä


Kerro meistä kavereillesi

  • paidat vaatteet

  • Varimport