Joogaa Shaolin dojolla

jooga

Jooga on ikivanha psykofyysinen, kokonaisvaltainen harjoitusmenetelmä, joka sopii kaikille omasta terveydestään, hyvinvoinnistaan ja henkisestä kasvustaan kiinnostuneille. Joogaa voivat harjoittaa kaikenikäiset ja kaikenkuntoiset. Se on lempeä ja tehokas itsehoitomenetelmä, joka sopii lapsille, nuorille, aikuisille ja senioreille, niin naisille kuin miehillekin. Perinteisessä joogassa käytetään joogaliikkeitä, hengitys- ja rentoutumisharjoituksia sekä hiljentymistä eli meditaatiota hyvän terveyden saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi.

Joogan harjoitukset aktivoivat parasympaattista hermostoa ja edesauttavat palautumista, uudistumista ja kehon tervettä toimintaa. Joogan vaikutuksia on tutkittu yli tuhannessa tieteellisessä tutkimuksessa 1970-luvulta alkaen (ks. mm.www.IAYT.org). Tutkimusten mukaan jooga vaikuttaa edistävästi fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen ja henkiseen hyvinvointiin. Säännöllisen jooga- ja meditaatioharjoituksen on todettu auttavan mm. stressinhallintaan, stressiperäisiin oireisiin ja sairauksiin, kipuihin, päänsärkyihin, uniongelmiin, väsymykseen, ahdistukseen, masennukseen ja paniikkihäiriöihin.

Jooga

  • Lieventää stressiä, opettaa rentoutumista ja oikeaa hengitystä sekä tukee kehon ja mielen tasapainoa.
  • Lisää kehon liikkuvuutta, elävyyttä ja notkeutta, kohentaa kokonaisterveyttä ja fyysistä kuntoa, parantaa ryhtiä ja kehonhallintaa sekä vähentää lihasjännityksiä ja kroonisia kipuja.
  • Lisää keskittymiskykyä ja elinvoimaisuutta sekä opastaa terveisiin elintapoihin.
  • Johdattaa kohti syvempää itsetuntemusta ja henkistä kasvua, ohjaa kohti mielenrauhaa, sisäistä hiljaisuutta sekä tietoista läsnäoloa.

Turun Joogayhdistys

Shaolin dojolla joogaa tarjoaa Turun Joogayhdistys. Katso tunnit kalenteristamme.

Tiedustele lisää: Turun Joogayhdistys, info@turunjooga.fi

www.turunjooga.fi

Budotarvikkeet

Ota meihin yhteyttä


Kerro meistä kavereillesi

  • paidat vaatteet

  • Varimport