Skip to main content

Lajit

Karate

Karate on alun perin Okinawan saarilta – Japanista – peräisin oleva suosittu kamppailulaji. Shaolinilla harjoiteltava karaten tyylisuunta on nimeltään Yuishinkai. Kyseessä on perinteinen koulukunta, jolle tunnusomaista on kokonaisvaltainen harjoittelu sisältäen monipuolisten lyönti- ja potkutekniikoiden lisäksi mm. nivellukkoja ja heittotekniikoita.

Harjoittelu tapahtuu salin sääntöjä ja kanssatreenaajia kunnioittaen. Karateharjoittelu on innostava liikuntamuoto, joka kehittää kamppailutaitojen lisäksi kuntoa, koordinaatiota ja itsetuntoa.

Shaolin dojolla järjestetään karatevalmennusta myös lapsille ja nuorille (8-14 -vuotiaille). Harjoiteltavat tekniikat koostuvat lyönti- ja potkutekniikoista, niiden yhdistelmistä, pariharjoitteista sekä liikesarjoista. Näitä asioita harjoitellaan temppuratojen, leikkimielisten kisailujen, pelien ja leikkien keventämänä kontrolloidussa ja kannustavassa ilmapiirissä.

Shaolinin karatetoiminnasta vastaa Turun Kamppailuseura Tode ry, joka on yksi Suomen Yuishinkai ry:n paikallisseuroista. Suomen Yuishinkai ry puolestaan kuuluu Suomen Karateliittoon.

Lisätietoa:
www.turuntode.fi
karate@turuntode.fi

Lue lisää

Ryukyu kobujutsu

Ryukyu kobujutsu on perinteinen okinawalainen kamppailutaito, johon kuuluu kahdeksan puista ja/tai metallista asetta. Aseista tärkeimmät ovat bo (puinen n. 180 cm pitkä sauva), sai (metallinen lyömäase) ja tonfa (puinen pamppu, jossa on kahva sivulla).

Kobujutsun harjoittelu on johdonmukaista, jokaiselle aseelle on oma perustekniikka (kihon), yksi tai useampi muodollinen liikeharjoitus eli kata sekä helppoja ja hieman vaikeampia muodollisia pariharjoituksia (kumite). Okinawan kamppailuperinteeseen kuuluvat Ryukyu kobujutsu ja karate jakavat saman alkuperän ja samat kehonkäytön periaatteet muodostaen yhtenäisen kamppailukokonaisuuden. Tode ry:ssä voit samalla harjoitusmaksulla treenata molempia lajeja.

Shaolinissa harjoiteltavan kobujutsun tyylisuunnan nimi on Ryukyu Kobujutsu Hozon Shinko Kai, joka on Japanissa luokiteltu ns. koryu-bugei koulukunnaksi. Näiden vanhojen koulukuntien harjoittelu on melko harvinaista jopa Japanissa.

Shaolinin kobujutsutoiminnasta vastaa Turun Kamppailuseura Tode ry.

Lisätietoa:
www.turuntode.fi
kobudo@turuntode.fi

Lue lisää

Tai chi chuan

Tai chi chuan on alun perin Kiinasta kotoisin oleva terveysliikunta- ja kamppailulaji. Harjoittelemamme Tai chi chuan kuuluu Yang-tyylisuuntaan pohjautuen erittäin arvostetun taiwanilaisen mestarin Cheng Man Chingin (1902–1975) liikesarjoihin ja tulkintaan.

Tai chi ‑tuntien harjoitukset muodostuvat erilaisista yksittäin tehtävistä liikesarjoista, parimuodosta, venytys- ja hengitysharjoituksista (chi kung) sekä Tai chin suoran miekan ja sapelin harjoituksista – lisäksi harjoittelemme hieman harvemmin lajin parissa käsiteltyä viuhkasarjaa.

Jos haluat perehtyä kiinalaisten kamppailulajien yhteen merkittävimpään ns. sisäiseen koulukuntaan ja sen filosofiaan samanhenkisten ihmisten seurassa, Shaolin on hyvä paikka siihen. Monista muista kamppailulajeista poiketen harjoittelun päätavoitteena on terveyden sekä fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin edistäminen. Harjoittelemme toisinaan myös ulkona puistojen idyllisessä ympäristössä, joka on varsin tyypillistä esimerkiksi Kiinassa ja Taiwanilla. Olemme tehneet myös ryhmämatkoja lajin synnyinseuduille.

Shaolinin Tai chi -toiminnasta vastaa Turun Kamppailuseura Tode ry.

Lisätietoa:
www.turuntode.fi
taichi@turuntode.fi

Lue lisää

Aikido

Aikido on moderni japanilainen budolaji, jossa ei kilpailla. Aikidon juuret ovat vanhoissa taistelutaidoissa samuraiden aikakaudelta. Aikidossa harjoitellaan kokonaisvaltaisesti sidontoja, heittoja sekä asetekniikkaa puisilla harjoitusaseilla. Aikidon harjoittelija opettelee mielen ja kehon yhteistyötä yhdessä harjoitusparin kanssa.

Junioriharjoitukset on suunnattu 7–14-vuotiaille. Lajin opettelu tapahtuu leikkien, pelien ja erilaisten ryhmäkisailujen muodossa. Aikidotekniikat alkuverryttelyineen kehittävät muun muassa ketteryyttä, tasapainoa, liikkuvuutta ja koordinaatiota. Harjoittelu tukee lasten luontaista kehitystä ja opettaa heille sosiaalista kanssakäymistä eri-ikäisten lasten kanssa. Harjoittelu on valvottua ja turvallista, sillä ohjaajina toimivat kokeneet opettajat ja apuohjaajat.

Katto-organisaatiomme on Aikikai, jonka pääpaikka sijaitsee Japanissa. Seuramme Turku Aikikai ry kuuluu myös Suomen Aikidoliittoon.

Lisätietoa:
www.turkuaikikai.fi
info@turkuaikikai.fi

Lue lisää

Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu

Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu on yli 600 vuotta vanha japanilainen taistelutaidon koulukunta. Näiden vanhojen ns. koryu-bugei koulukuntien harjoittelu on länsimaissakin melko harvinaista. Katori Shinto Ryu’ssa harjoitellaan monipuolisesti puisilla harjoitusaseilla. Pitkällä (katana) ja lyhyellä (wakisashi) miekalla, sauvalla (bo), keihäällä (yari) ja naginatalla. Jälkimmäinen on pitkä varsiase, johon on liitetty miekan kaltainen terä.

Harjoittelu perustuu pääasiassa parin kanssa tehtäviin muodollisiin liikesarjoihin eli katoihin, mutta sisältää myös yksin tehtävää miekanvedon harjoittelua katana-miekalla eli iaijutsua.

Katori Shinto Ryussa ei kilpailla eikä järjestetä alkeiskursseja. Vanhojen koryu-bugei koulukuntien perinteiseen tapaan mukaan pääsee vain suosituksesta tai anomuksesta.

Koulumme pääopettaja Tetsutaka Sugawara-sensei (kyoshi menkyo) vierailee säännöllisesti Suomessa.

Lisätietoa:
www.turkuaikikai.fi
info@turkuaikikai.fi

Lue lisää

Iaido

Iaido – miekan tie – on 1500-luvulla eläneiden japanilaisten samuraiden kehittämä miekankäytön osa-alue, joka sisältää miekan vetämisen tupesta, vihollisen lyömisen ja miekan palauttamisen tuppeen. Liikesarjat aloitetaan, suoritetaan ja lopetetaan keskeytyksettä ja tasaisen sujuvasti, kuten veden virtaus kiven ympäri.

Iaidoa harjoitellaan käyttäen aitoa japanilaista miekkaa (katana), teroittamatonta harjoitusmiekkaa (iaito) tai puumiekkaa (bokken). Lajia voi harrastaa kuka tahansa iästä, sukupuolesta ja fyysisestä kunnosta riippumatta. Ylivoimaisesti suurin osa harjoittelusta on yksin miekalla tehtäviä puolustuksellisia liikesarjoja, yhtä tai useampaa kuviteltua hyökkääjää vastaan.

Iaido ja aikido täydentävät mainiosti toisiaan. Aikidossa opetellaan miekan käyttöä erilaisin pariharjoituksin, kun taas iaidossa opetellaan, miten miekka saadaan tupesta nopeasti esille.

Tyylisuuntamme on Yushingijuku Takada Dojo’n Muso Shinden Ryu. Turku Aikikai on Suomen Iaidoliiton jäsenseura.

Lisätietoa:
www.turkuaikikai.fi
info@turkuaikikai.fi

Lue lisää

MMA

MMA (Mixed Martial Arts) eli suomenkieliseltä nimeltään vapaaottelu sisältää parhaimpia ja toimivimpia tekniikoita erilaisista aseettomista kamppailulajeista. MMA on maailmalla yksi nopeimmin kasvavista kamppailu-urheilun muodoista, jonka säännöt sallivat monipuoliset lyönti- ja potkutekniikat, pystypainin, heitot ja kaadot sekä mattotekniikat luovutusotteineen eli kuristuksien lisäksi nivellukot käsiin ja jalkoihin – kuitenkin ottelijoiden turvallisuus huomioiden. Harjoituksissa käsitellään kaikkia näitä osa-alueita ja hiki nousee pintaan hyväkuntoisellekin. Lajia voi harrastaa kuntoilu- tai kilpailumielessä. Shaolinin MMA-jaoston valmentajana toimii Akeel Algangaray, jolla on lajista yli kymmenen vuoden kokemus.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset
Akeel Algangaray: akeel@leziz.fi

Lähetä viestiä

Kahvakuula

Kahvakuula on monipuolista toiminnallista liikuntaa koko keholle. Kahvakuulatreeni kehittää hapenottokykyä, lihasvoimaa, kestävyyttä ja kehonhallintaa. Eipä siis ihme, että siitä on tullut suosittu kuntoiluväline niin harrasteliikunnassa kuin kilpaurheilijoidenkin keskuudessa.

Shaolinissa toimiva kahvakuulaohjaaja Jura Levkin on tunnettu tarkasta tekniikastaan ja monipuolisesta osaamisestaan. Kahvakuulaharjoittelu edellyttää välineen yksinkertaisesta rakenteesta huolimatta oikeaoppista teknistä hallintaa, joka on luonteeltaan erilaista kuin perinteinen kuntosaliharjoittelu. Niin aloittelijat kuin pidemmällekin ehtineet saavat Shaolinissa opetusta, jonka avulla harjoittelu tapahtuu oikein ja ennen kaikkea turvallisesti.

Kahvakuulaharjoittelu tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia kehittää omaa lihaskuntoaan lajista riippumatta.

Kysy lisää ja tule mukaan:
Jura / 040 739 6002

Soita 040 739 6002
Kysy salitiloja tai kursseja!

Ota yhteyttä

Email: info@shaolin.fi

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.